Æresmedlemmene i Røn Musikklag

Røn Musikklag har tre æresmedlemmer. De to første ble tildelt æresmedlemskapet 24. september 2011 i forbindelse med feiringen av korpsets 100-årsjubileum. Det nyeste æresmedlemmet, Ingebjørg Moe ble utnevnt lørdag 26. april 2014 i forbindelse med feiringen av hennes 70-årsdag, som var tidligere samme uke.


Ingebjorg.jpeg

INGEBJØRG MOE

Styret i Røn Musikklag har besluttet å tildele Ingebjørg Moe æresmedlemskap i korpset. Ingebjørg har i alle år vært en av korpsets viktigste støttespillere. Det har aldri vært nei i hennes munn når vi i korpset har spurt henne om å bistå i ulike sammenhenger.

Ingebjørg vokste opp i en familie der Røn Musikklag alltid har vært en viktig del av livet, med både far, bror og nå sønn som medlem.

Hun var i mange år også en svært viktig drivkraft for skolekorpset i kommunen, og hun har vært, og er fortsatt, en svært viktig aktør for hele det øvrige kulturlivet i Vestre Slidre kommune. Både gjennom jobben hennes ved kulturkontoret, men også i form av entusiasmen og dugnadsånden hun framviser på fritiden i tillegg.

Utnevnelsen ble presentert i forbindelse med feiringen av 70-årsdagen hennes på Valdres folkemuseum.

10. juli 2018 mottok Ingebjørg Moe Kongens Fortjenstmedalje for sitt engasjement for kulturlivet i Vestre Slidre kommune i forbindelse med konserten på Jaslangen med Hekla Stålstrenger.

Rön Musikklag 100 aar - Finn Helge Lyster äresmedlem, foto Geir Norling web 2.jpg

FINN HELGE LYSTER

Finn Helge er selvskreven konferansier når Røn Musikklag inviterer til store konserter eller til kabaret.17 ganger har han ledet korpsets årlige kabareter med stødig hånd og glimt i øyet. Finn Helge er selverklært umusikalsk, og har i følge ham selv aldri framført noe hørbart på et instrument av noe slag. Men få har likevel bidratt mer enn ham for korpset de siste 20 årene. Finn Helge har dessuten vært en betydelig drivkraft i det øvrige kulturlivet i Vestre Slidre i mange år. Han er aldri vond og be, så sant han har tid, og har alltid en trønderhistorie på lager.

18. mars 2018 mottok Finn Helge Lyster Kongens Fortjenstmedalje for sitt engasjement for kulturlivet i Vestre Slidre kommune.


standard_trevor_john_ozias_ford__e2_80_93_1_1.jpg

TREVOR J. FORD

Trevor J. Ford er en levende legende i norsk og internasjonal korpsbevegelse. Han har skrevet en rekke bøker om temaet, komponert mer enn hundre verk for korps, dirigert en rekke kjente korps og vært dommer i EM for brassband, Kerkrade World Contest(Nederland) og i en rekke nasjonale konkurranser, blant annet NM. Han var også musikksjef i Norges Musikkorps Forbund i en mannsalder.

Og han har et nært forhold til Røn Musikklag. I 2011 skrev han jubileumsstykket Centennial Celebration, som korpset urframførte i anledning 100-årsdagen. Stykket er nå utgitt i England. I 2002 ble Trevor utnevnt til Ridder av første klasse av Den Kongelige Norske Fortjenesteorden, og beæret med en privat audiens hos H.M. Kong Harald V.

Les mer om Trevor J.Ford her...

Andre nettsteder om Trevor J. Ford:

Store norske leksikon

www.hafabramusic.com

www.agderkretskorps.no

www.australianmusiccentre.com.au

www.discogs.com

www.safemusic.co.uk

Røn Musikklag

Kontaktperson:
Torbjørn Jacobsen

Tlf: +47 95239285

E-post:
post@ronmusikklag.no

Korpsets hovedsponsor:

Valdres Sparebank
www.slidrebanken.no