GURO KLEVEN HAGEN OG TORMOD FLATEN ER SOLISTER I SLIDREDOMEN 27.NOVEMBER

(publisert 8.11.2011)

Som det fjerde jubileumsarrangementet i rekken fortsetter Røn Musikklag 100-årsfesten med stor førjulskonsert i Slidredomen søndag 27.november.

Denne gangen har korpset slått skikkelig på stortromma og invitert fiolinisten Guro Kleven Hagen fra Fagernes, og euphoniumisten Tormod Flaten, oppvokst i Vestre Slidre, til konserten. Begge bør være godt kjent for det musikkinteresserte publikummet i Valdres.

Guro Kleven Hagen har, sin unge alder til tross (født 1994), hatt sin debutkonsert som solist med Oslo Filharmoniske Orkester, har vunnet flere internasjonale priser og mange norske. Hun har vært solist med store orkestre over hele Europa, tillegg til her i Norge.

Tormod Flaten har høstet stor anerkjennelse i inn- og utland som både solist og dirigent. Han har gitt ut tre CD-plater som solist, og underviser nå blant annet ved Griegakademiet ved Universitetet i Bergen.

- Vi er kjempestolte over å ha to av landets fremste utøvere med oss som solister på konserten, fastslår styreleder Ole Tuvmarken. - Begge to nyter stor anerkjennelse som musikere og solister opptredener i inn- og utland, og begge er på internasjonalt toppnivå. Vi gleder oss veldig over at de fant tid til å gjeste Vestre Slidre og delta sammen med oss denne kvelden. Begge vil være solister med korpset. I tillegg vil de framføre egne avdelinger sammen med akkompagnatør Gunnar Flagstad på piano.

Det er faktisk tredje år på rad korpset arrangerer førjulskonsert i Slidredomen første søndag i advent. Og som de to første årene vil Vestre Slidre Sanglag/Sør-Aurdalkoret delta på konserten.

- Tradisjoner er viktige i førjulstida, og derfor blir konserten også preget av gjenkjennelig og tradisjonell førjulsstemning, selv om vi altså gjør mye mer ut av årets arrangement enn tidligere, fortsetter Tuvmarken. - Vi kan love flotte musikalske opplevelser i Slidredomen denne kvelden, med de gamle steinveggene og den flotte akustikken som ramme for konserten.

Konserten arrangeres med støtte fra Drømmekonserten, et samarbeid mellom Norges Musikkorps Forbund og Norsk Tipping.

- Slik støtte er viktig for å kunne gjennomføre en konsert på dette nivået, sier Ole Tuvmarken.

Norsk Tipping er generalsponsor for Norges Musikkorps Forbund og en viktig støttespiller for norske musikkorps. Hvert år deles overskuddet fra Norsk Tipping ut til frivillige lag innen idrett, kultur og humanitært arbeid.

BILLETTSALG SERVICETORGET, KOMMUNEHUSET VESTRE SLIDRE FRA MANDAG 14. NOVEMBER