Jubilerer med bestillingsverk23475_340562930309_598910309_5172413_4484746_n.jpg

Røn Musikklag er utrolig stolte over å kunne offentliggjøre at en av Europas fremste korpskomponister og dirigenter, engelske Trevor Ford, har skrevet et helt nytt verk til korpsets 100-årsjubileum. "Centennial Celebration" blir urframført i forbindelse med korpsets store bursdagsfest i Vestre Slidre kulturhus lørdag 24. september.

- Stykket er spesialskrevet for korpset, og er en skikkelig utfordring for oss. En utfordring verdig et 100-årsjubileum, fastslår korpsets styreleder Ole Tuvmarken.

- Det er dessuten en storslått gave til korpset fra en virkelig kapasitet på området. Trevor Ford har komponert mer enn 100 store verk for korps i løpet av en lang karriere. Han har skrevet bestillingsverk for flere store, internasjonale konkurranser og ledene korps over hele verden, og nå altså for oss her i Røn. Det er så man må klype seg i armen, konstaterer Tuvmarken.

Dirigenten til Røn Musikklag, Jan Erik Helleren, har kjent Ford, som er bosatt i Norge, i snart 30 år.

- Så da Trevor Ford hørte om jubileet tilbød han seg rett og slett å skrive for oss. Det er ufattelig morsomt å få være med på dette her, avslutter Ole Tuvmarken, styreleder i Røn Musikklag.

Komponisten kommer til Vestre Slidre for å være til stede under jubileet.

Les mer om Trevor Ford her