OLE EDVARD ANTONSEN SOLIST MED RØN MUSIKKLAG

(publisert 2.2.2014)

Hold av lørdag 11. oktober 2014. Da blir det konsert med Røn Musikklag og den verdenskjente trompetisten Ole Edvard Antonsen i kulturhuset i Slidre. Antonsen er solist med korpset og har også med sitt eget band. Informasjon om billettsalg kommer etter hvert.

FINAL_6 web.jpg

- Vi har jobbet med dette siden i høst, forteller en tydelig fornøyd styreleder i korpset, Ole Tuvmarken. - Ole Edvard Antonsen er regnet som en av verdens ledende trompetsolister, og han er en svært opptatt musiker, dirigent og komponist. Så vi er veldig glade for at han, som en av Norges absolutt største internasjonale stjerner, klarer å sette av tid til Røn Musikklag og Vestre Slidre i år, midt i en travel periode med konsertturné verden rundt.

Om Ole Edvard Antonsen

Ole Edvard Antonsen har holdt konserter i mer enn 40 land verden over. Han har spilt med store orkestre som Berlin Philharmoniker, London Symphony Orchestra, BBC Philharmonic Orchestra, Atlanta Symphony Orchestra, Tokyo Philharmonic Orchestra , Australian Chamber Orchestra, Deutsche Kammerphilharmonie Bremen og Orchestra of St.Martin in the Field, for å nevne noen. Og han har blant annet samarbeidet med dirigenter som Mariss Jansons, Wolfgang Sawallish, Philippe Herreweghe, Kent Nagano og Dmitrij Kitajenko.

Ole Edvard Antonsen er ikke bare verdenskjent klassisk trompetist. Han jobber like mye med artister innenfor pop- og rocksjangeren. Musikere som John Miles, Mark King fra Level 42, Lisa Stansfield, Ute Lemper og Secret Garden. I tillegg samarbeider han med jazzensembler som The Metropole Orchestra ( Holland ) og Willem Breuker Kollektief, i tillegg til hans egne jazzensembler.

Ole Edvard Antonsen er også en anerkjent dirigent som har gjennomført en rekke forskjellige orkestre og ensembler som Stavanger Symfoniorkester, Bergen Filharmoniske Orkester, Göteborg Symfoniorkester og Sao Paulo Symphony Orchestra. I 2006 ble han sjefsdirigent og kunstnerisk leder for Det Kongelige Norske Luftforsvarets musikkorps. I august 2007 ble han utnevnt til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden av Hans Majestet Kong Harald av Norge for hans formidable innsats for norsk musikk både i Norge og i utlandet .

Ole Edvard Antonsen har spilt inn mer enn 60 CD-er i alle sjangere for store internasjonale plateselskap som EMI, Universal, BMG og BIS. I 1994 spilte han inn den offisielle OL- Fanfare for vinter-OL i Lillehammer. Antonsen har urfremført mer enn 60 store verk skrevet spesielt for ham. De siste 6-7 årene har han også komponert stykker som han har spilt inn på CD og framført på mer enn 350 konserter over hele verden under tittelen Musikalske Landskap.

11. oktober 2014 stiller han altså som solist med Røn Musikklag i Vestre Slidre kulturhus.

LES HVA OPPLAND ARBEIDERBLAD SKRIVER HER...

LES HVA AVISA VALDRES SKRIVER HER... (krever abonnement)