23475_340562930309_598910309_5172413_4484746_n.jpgTrevor Ford

Trevor John Ozias Ford ble født i Tasmania 19.november 1931. Her bodde han med sine britiske foreldre til 1934, da de dro tilbake og bosatte seg i Oxford i England. Trevor gikk sine første år på Oxford High School for gutter. Han tok pianotimer fra 5-årsalderen og, og fiolintimer fra han var 12 år. Da Trevor fylte 16 år ble han oboist i The Royal Marines. Han tok tjeneste i Malaya, i det fjerne Østen, ved Middelhavet og i Europa. I denne tiden fikk Trevor diverse forfremmelser, og i 1960 ble han utnevnt til dirigent for Den Britiske Hjemmeflåten.

Musikksjef

I tillegg til dirigenteksamen fra The Royal Marines, er Trevor Ford Licentiate of London College of Music, og Fellow in Composition of Australian Society of Musicology and Composition. I 1961 giftet han seg med norske Berit, og i 1964 forlot han marinen og emigrerte til Norge. Han ble raskt musikksjef i Norges Musikkorps Forbund, og ansvarlig for musikkutdannelse, festivaler, konkurranser og konferanser.

I 1973 vant Trevor 2.pris i en internasjonal komponistkonkurranse. Han har utgitt over 100 verk, inklusiv bestillingsverk for nederlandsk radio, Nordisk Musikkunion, Uster-festivalen i Sveits og Hamar Internasjonale Musikkfestival, for å nevne noen. Trevor har også skrevet flere bøker om musikkteori.

Han har vært flittig brukt som gjestedirigent og foreleser både i USA og over hele Europa. Han har vært dommer for utallige internasjonale konkurranser, inklusiv Kerkrade Verdenskonkurranse, Europeisk Brass Band Mesterskap, nasjonale konkurranser i Sveits, New Zealand, Slovenia, Taiwan, Finland, England og mange ganger i Norge.

Ridder av 1.klasse

Trevor Ford var den første presidenten i WASBE (World Association of Symphonic Bands and Ensembles), han er nåværende president i International Military Music Society. I 1975 stiftet han Norges Nasjonale Ungdomskorps, og i 1980 var han en av stifterne av Norsk Dirigent Forening, samt Festspill for korps. I tillegg var han engasjert i utforming og igangsetting av kretskorps rundt om i Norge. Kretskorpsene skulle bidra til å høyne det musikalske nivået i korpsbevegelsen, men også vise at korpsmusikk kunne være like symfonisk, tilgjengelig og hørbar som andre musikkformer.

I 1981 ble han utnevnt som Fellow of Academy of Wind and Percussive Arts (korpsbransjens "Oscar").

I 2002 ble Trevor Ford utnevnt til Ridder av første klasse av Den Kongelige Norske Fortjenesteorden, og beæret med en privat audiens hos H.M. Kong Harald V.