STORE OPPLEVELSER I PRAHA...

(Publisert 7.5.2011)

Publikum Karlsbroen.JPGHva er vel bedre enn å seile nedover Moldau på en elvebåt mens man holder konsert for et stort publikum? Spør du oss i Røn Musikklag så er det ikke så mye som slår det, i alle fall ikke når det gjelder konserthøydepunkt i korpsets 100-årige historie. Selvsagt har det vært mange store øyeblikk tidligere også, men vi som var der vil nok aldri glemme denne flotte vårdagen i Praha.

Vi satte kursen for Praha tidlig om morgenen (veeeeldig tidlig faktisk) fredag 29. april. Først med buss til Gardermoen, der etter med fly til Praha. Det ble tidlig bestemt at vi skulle unngå for mye stress på turen, en dag til reise, en dag til shopping, kos og hygge, en dag til sightseeing og konsert, og en dag til hjemreise og restitusjon (det trengtes).

Vi hadde strålende dager i Tsjekkia, med tur til palass og kveldstur over Karlsbroen. Men høydaren ble nok seilturen og konserten på Moldau. En times seilas gikk alt for fort. Og så mye publikum da gitt. De befant seg over alt. På Karlsbroen og de andre broene i sentrum av Praha, langs elvebreddene og på andre elvebåter som passerer forbi båten vår. Det var varmt vårvær, strålende sol og en mild (men noen ganger ustyrlig) liten bris i luften. Opplevelsen ble av den uforglemmelige sorten. Skal man tippe (og det kan man jo), så anslås det å ha vært et tusentalls publikummere (hvorav et betydelig antall turister), som tok en pust i bakken når vi kom seilende.

Med oss på konserten hadde vi også et profesjonelt tjekkisk brass-ensemble bestående av meget kvalifiserte musikere på høyeste nivå. Musikerne kom for øvrig fra en avdeling i det tsjekkiske forsvaret. De tro til med et knippe heftige, og til dels virituose versjoner av kjente og mindre kjente stykker under ledelse av sin dirigent major Jaroslav. For eksempel en relativt rå versjon av 76 Trombones.

båttur praha web.jpg

Her gjør vi oss klar til konsert på elvebåten Orca.

Tsjekkisk ensemble web.jpg

Våre tsjekkiske musikervenner in concert.