STORSLAGEN BURSDAGSFEIRING

(publisert 25.9.2011)

Røn Musikklag 100 år.jpg

(foto: Geir Norling)

Nye uniformer, urframføring av "Centennial Celebration", Gammel Jegermarsj spilt på 100 år gamle instrument, mange flotte innslag fra gode korpskolleger, kor og kulturskoleelever. Det var noen av ingrediensene da vi i Røn Musikklag feiret oss selv med festkonsert i Vestre Slidre Kulturhus i går kveld.

Og en fullsatt sal fikk høre mye god korpsmusikk, men også sang, sketsjer og anna moro. Vestre Slidre Sanglag m/ Sør-Aurdalskoret, Vestre Slidre skulekorps, Øystre Slidre Musikkorps, Ulnes Musikklag, Fjellblom Musikklag og elever fra Vestre Slidre Kulturskule var med og gjorde kvelden til den store bursdagsfesten det ble.

Urframføringen av Trevor Fords nyskrevne stykke "Centennial Celebration" stod selvsagt sentralt i korpsets eget program denne kvelden. Stykket, som er tilegnet korpset, ble behørig kommentert fra publikum som et absolutt høydepunkt, noe vi selvsagt er objektive nok til å fastslå at vi er fullstendig enige i.

Vi er også svært takknemlige for de store pengegavene fra Vestre Slidre kommune (10.000,-), Røn Bygdekvinnelag (20.000,-) og Vestre Slidre Sparebank (20.000,-).

Mer om feiringen, bilder osv. kommer straks vi har fått summet oss etter en strålende helg.

Tusen takk til alle som bidro til å gjøre festen til det den ble.

Se flere bilder fra festkonserten i bildegalleriet her.

Les om oppstarten av Røn Musikklag her.

TOMAS HEDRET FOR MER ENN 50 ÅR I KORPSET

(publisert 30.9.2011)

Rön Musikklag 100 aar -Tomas Fystro hedret for 50 aar i korps, foto Geir Norling.jpg

Korpsets "grand old man", Tomas Fystro, ble hedret av Norges Musikkorps Forbund i forbindelse med jubileumskonserten lørdag.

Tomas Fystro har spilt i korps i over 50 år. Tomas spiller ess-tuba i korpset, og lørdag fikk han diplom av forbundet som takk for innsatsen.Det skulle nesten bare mangle synes vi. Han har tross alt spilt i korpset i halvparten av de 100 årene musikklaget har eksistert. Lørdagens konsert bød for øvrig på et møte mellom musikanten med 50 år i korpset og den gamle ess-tubaen, som rundet 100 år i korpset samme kvelden.

Vi i Røn Musikklag gratulerer med utmerkelsen.

Den er vel fortjent.

(foto: Geir Norling)

FINN HELGE OG TREVOR BLE ÆRESMEDLEMMER

(publisert 25.9.2011)

Rön Musikklag 100 aar - Finn Helge Lyster äresmedlem, foto Geir Norling.jpg

Finn Helge Lyster

Finn Helge er, til tross for sin selverklærte status som den mest umusikalske personen i landet sør for Dovre, uløselig knyttet til Røn Musikklag.

Finn Helges engasjement for korpset gjennom svært mange år, som konferansier i utallige sammenhenger, blant annet de årlige kabaretene, teksforfatter for for de samme kabaretene, pådriver og entusiast nær sagt uansett hva det gjelder i forbindelse med korpset, gjorde at det var komplett umulig å unngå å tildele ham det aller første æresmedlemskapet i korpsets historie.

Korpset gratulerer, og regner med at Finn Helge allerede er i gang med tekstene til neste års kabaret.

(foto: Geir Norling)


Rön Musikklag 100 aar - Trevor Ford äresmedlem, foto Geir Norling.jpg

Trevor Ford

Som en takk for den storslåtte gaven han ga korpset gjennom sin komposisjon Centennial Celebration, ble også Trevor Ford utnevnt til æresmedlem i Røn Musikklag i forbindelse med gårsdagens jubileumskonsert.

Det tok nær et år fra ideen om et nytt stykke for brassband ble sådd, til stykket var ferdig skrevet. Styreleder Ole Tuvmarken sa i begrunnelsen for utnevnelsen at en slik gave er noe av det største et korps kan få.

(foto: Geir Norling)

Les mer om æresmedlem Trevor Ford her.